Özel Eğitim Meslek Okulları 81 İlde Yaygınlaştırılacak

Özel Eğitim Meslek Okulları 81 İlde Yaygınlaştırılacak

Görme veya hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan özel eğitim öğrencilerine mesleki eğitim hizmeti sunmak amacıyla açılan özel eğitim meslek okulları tüm illerde yaygınlaşacak.

18.11.2019 248

Görme ya da hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan özel eğitim öğrencilerinin mesleki beceriler edinerek kendi ayakları üzerinde durmalarına ve sosyal hayata katılmalarına imkan tanıyan okulların, Türkiye'nin 81 ilinde açılması için çalışma başlatıldı.   

Hali hazırda 71 ilde bulunan 151 özel eğitim meslek okulunda toplam 12 bin 620 öğrenci eğitim görüyor ve 2 bin 251 öğretmen görev yapıyor.   

18 farklı alanda mesleki eğitim imkânı Özel eğitim meslek okullarında öğrencilere 18 farklı alanda mesleki eğitim imkânı sunuluyor. Eğitim verilen alanlar arasında "bilişim teknolojileri", "büro yönetimi", "el sanatları teknolojisi", "gıda teknolojisi", "inşaat teknolojisi", "güzellik ve saç bakım hizmetleri", "konaklama ve seyahat hizmetleri", "tarım teknolojisi", "mobilya ve iç mekân tasarımı", "tekstil teknolojisi", "seramik ve cam teknolojisi", "motorlu araçlar teknolojisi", "iklimlendirme" ile "yiyecek ve içecek hizmetleri" yer alıyor.   

Bakanlık olarak ayrıca, özel eğitim meslek okullarının meslek edinme atölyelerini yenileyerek engelli öğrencilerin erişebilirliğine uygun hale getirmek, öğrencilerin atölyelerde uygulama yapmaları yoluyla mesleki yeterliliklerini artırmak ve staj öncesi gerekli mesleki deneyime ulaşmalarını sağlamak amacıyla Özel Eğitimi İyileştirme Projesi de uygulanmaya devam ediyor. 

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı Web Sitesi

İLETİŞİM

Adres:
AKPAZAR BELDESİ ÇARŞIBAŞI MAH. ELAZIĞ CAD. AKPAZAR ILKOKULU BLOK NO 18 İÇ KAPI NO 0 MAZGİRT / TUNCELİ


Telefon
(537) 322 9876


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın